Julafton, 24 December 2011, God Jul

God Jul på er alla i Sverige!
På onsdags morgon åkte vi till flyglygplatsen klockan 9 för att inte miss planet som gick till North Carloina för en mellanlanding och sedan vidare upp till Pittsburgh, Pennsylvania där jag nu befinner mig hos min nu amerikanska farmor. Under torsdagen åkte vi til ett Shoppingmall för att fixa det sista och igår åkte vi ut till landet och ut till en lite pytteliten stad som jag inte ens är värd att kalla stad i min öron. Det är gammla hus, pyttelitet, pittoreskt men super mysigt, precis som i en gammal film från många herransår tillbaka. Vi åt även Lunch på ett typisket amerikanskt Dinner, simpelt med alldeles fantastiskt. Allt här uppe är så olikt från Florida.
Idag var det julafton och det känndes verkligen inte som det, med till frukost precis som på vilken julafton som helst åt jag en smörgås, julskinka och med senap på. senare åkte vi ut för att inhandla mat och som sagt jag ät USA och det måste vara världens mest sportintresserade land. Klockan ett i dag var det fotboll som gällde då Pittsburgh spelade och det var såklart ett måste att kolla på denna match. Klockan tre åkte vi till kyrkan och kom hem runt klockan sex. Middagen var inte en typiskt julbord heller utan krabba, mums dock lite annorlunda. Och eftersom jag är USA blev det inget riktigt julfirande utan det kommer i morgon, men idag fick vi öppna ett paket. Allt är verkligen som på film. Men nu ska jag kolla på de missade avsnitten av julkalenderna och sedan sova några timmar.
God Jul på er alla i Sverige och jag hoppas att erdan julafton var helt underbar! :)

Nu tändas tusen juleljus På jordens mörka rund Och tusen, tusen stråla och På himlens djupblå grund

Precis som alltid är sista dagen lugnt eller åtminstånde var den det för mig eftersom jag har tagit ledigt för i morgon och på torsdag. Amanda hämtade upp mig efter skolan och vi åkte vidare till shopping mallet för att hitta lite julklappar och det lyckades allt med. Kvällen har mer eller mindre bestått av packning, julkortsskriande, städa rummetoch paket inslagingn och mellan det kollade jag på julkalenderna och  åt lussebullar och drack glögg.  Idag har jag verkligen lyckats få in lite julkänslor vilket känns skönt med tanke på att det bara är några dagar kvar till jul och i morgon far jag upp i landet för att införskaffa mig med jukänslor och få känna på kylan lite, dem har tydligen snö och jag ägen ingen vinerjacka. Hur ska detta sluta, detta betyder att det blir mer shopping, vilken lycka.
Men nu ska jag allt ta och träffa John Blund en liten stund innan jag ska upp igen.

20 December 2011

En häktiskt vecka med långa dagar har nu försvunnit och likså en välbehövlig helg. I fredags åkte vi ner till West Palm för en middag på The Cheesecake Factory, tusan så god mat de hade där och vi ska inte nämna deras cheescake, den var gudomlig. Där fick jag även träffa jultomten och känna snön falla. Floridianer det nöjer sig inte med att de har sol och 25° utan självklart ska det fixas fram lite låtsassö det verkligen känns som vinter även om du springer runt i shorts hela dagarna, kan de aldrig riktigt bli helt nöjda. Lördagen försvanna snabbt likså söndagen med lite julshopping och lusebullsbak som jag även tog med mig till skolan och bjöd min Svenska Vice Rektor på. Inte hade han hörtalas om lussebullar minsan, men hur svensk är man då. Dock var de väldigt populära och ett recept var tvunget att framförskaffas. Idag hade jag även min Exame i engelska, ett prov som man måste ta för att visa att man är värd sitt betyg, vilket alla elever tar. I morgon är det min sista skoldag för 2011, nu väntas ett efterlängtat jullov.

I know I’m strong enough to be Everything that I’m supposed to be

Både veckorna och helgerna går på tok för snabbt och nu är det redan jul. Jag har kommit in i något slags lyckorus och kommer inte ur det (inte för att jag vill det heller).
Denna helg spenderades först med lite julklapps shopping på en går fredagen med min vän Amanda, för att sedan åka till min förts basketmatch och vi spelade mot South Fork. Både JV och Varsity lagen vann, det var en sådan otroligt härlig stäming, alla skolspirit, alla hejarklacks ramsor och spelet. Det är inte konstingt att jag kommit in i mitt lyckorus.
Resten av helgen har jag bara tagit det lugnt och umgåts med min underbara värdfamilj. Det var länge sedan jag hade en helg som denna, det är alltid någotong som är på g. Men nu ska jag plugga lite Amerikansk Historia och äta en Chocolate and peanut butter cup cupcake.

Julkalendern och lussebulls mys

Förra veckan vad fullspeckad med roligheter som träningar, peprally för att hylla och gratulera våra olika höst lag som vunnit olika titlar som, volleyboll, bowling, cross county och simning är state chamions (bäst av alla lag i hela Florida) och även gratulerade vi våra fotbolls spelare som kom till anra playoff och inte kommit så långt på 20 år. Det var även ett överrasknings firande då min fina vän Bridget fyllde 18 förra veckan och en Svens middag för mina amerikanska vänner med köttbullar, lingonsylt med tillbehör, lussebullar och lite glögg sedan gjorde vi en amerikanre, Smores. Vi satt ute inder den stjärnklara himmlen med en brasa och filtar även om det inte var kallt men att ändå för att det skulle kännas lite mer som December.
Igår gick jag, Dan och Debbie ut för att kolla in både Månen, Jupiter och alla stjärnor med en teleskop för att kunna se kraterna på Månen men jag föredrar trotts allt att ligga på marken och kolla upp på sjärnorna och drömma mig bort. Men nu ska jag trotts allt kolla på julkalenderna för i morgon väntar det ett America History test.

RSS 2.0