God natt Florida, God morgon Sverige!

Dagen har som sagt spenderats på stranden, vilket var efterlängtat både för kropp och själ. Solen strålar stekte som gav en temperatur på över 30°, varma härliga vindar och ett vatten som inte svalkade när det blev för varmt. Mina kinder är nu brun brända och jag känner att det är en bra avslutning på september. Men nu ska jag sova några timmar innan veckans sista skoldag.

Torsdag 29 September

Väskan är packad och jag är nu redo för att bege mig mot stranden där jag spendera min lediga dag!

Klok och kär är ingen dödlig!


There’s a party on the rooftop top of the world Tonight, tonight and were dancing on the edge of the Hollywood sign

Just nu sitter jag på min nybäddade säng och äter Polly och pluggar Earth Science. Det är en ganska bra kombination, jag är i Florida äter godis från Sverige och pluggar om jorden, jag har lite av varje och en bra blandning av det hela. Helgen har varit fullspäckad med roligheter, det började i fredags kväll med lock in. Vi seniors bliv inlåsta i cafeterian, vi spelade wii dance, sjöng singstar, kollade på film och spelade UNO. Jag som trodde att vi var ensamma om att ha UNO i Sverige men jag hade fel. Jag sov inte en blund den natten och klockan 7 gick vi ut för att skriva våra namn på en stor plattform som finns mitt på skolans område. Klockan 8 satt jag i bilen på väg mot Orlando för en shopping dag, och vi hann inte ens komma ut utanför Stuart innan jag sov och efter två timmars sömn var vi framme i Orlando och jag var piggare än vanligt (kanske berodde det på att det var shopping som stod på schemat). Efter många timmars in och ut mellan affärerna och armarna trötta av alla påsar åkte vi hem igen. Men nu ska jag försvinna in i min Earth Science bok igen.
I USA är det här frukost, jag skulle däremot säga "mums, lite fika".

De här är några av de härliga tjejerna jag tillbringade natten med.
Mitt fina avtryck, misslyckades dock med flaggan men det var en tjej som stod i vägen och bättre med en dålig flagga än ingen flagga alls! Speciellt när skolan är flaggans färger!

I'm gonna live, like I only have one last wish

Ännu en vecka har sprungit förbi och jag vet inte vart tiden tog vägen, men nu är det äntligen fredag och det är "lock in". Jag ska spendera natten i skolans cafeteria med skolan seniors. Det blir inget sova först in på småtimmarna om ens det och i morgon direkt efter att vi blir utsläppta åker jag, Debbie och hennes två väninnor till Orlando där vi ska möta Kristen och med flera och ha en riktigt tjejig shoppingdag! Men nu ska jag packa i ordning det sista och dra mig mot skolan.

Jag lever livet som i mina drömmar, Det hade aldrig gått om jag inte fått en chans, Tänk att nu leker livet som i mina drömmar


18 September 2011

Hela helgen har flugit förbi... Nu sitter jag och har fullt upp med läxor och skriver en lista på saker jag ska göra innan jag dör. Den är redan lång... Så nu ska jag fortsätta innan jag ska gå och lägga mig.

It beats for your, so listen close Hear my thoughts in every note

Dagen har spenderats i bilen och i Sebring med födelsedags firande. Så i morse steg vi upp tidigt för att lämna huset klockan 9 och ge oss ut på en roadtrip. Framme i Sebring firade vi min Debbies pappa som fyller år i morgon och jag träffade nästan hela familj, mycket trevligt. På vägen dit var det hög musik och väldigt mycket sjungande i bilen, precis som tjejer är när de är ensamma och uttråkade men vi hade kul och roade oss. Nu är vi hemma och mjukiskläderna är på för att äta lite Sachi Sushi och kolla på film och ha en mysig tjej kväll.
Vi åkte på en mysig liten väg
Morfar jag kände mig som hemma när jag såg den här skylten och alla traktorer, det vara bara du och mormor och en röd ladugård som saknades så hade det känts som om jag var hemma på Vikbolandet igen.
En riktig amerikansk födelsedagstårta, vad sägs om glass och peanut butter cups tårta, mums!

16 september och mitt första peprally!

Det är i USA allt händer kan jag lova, jag blir mer imponerad för varje dag som går. I dag klockan 10.00 var det Peprally, jag hade aldrig hört talas om det, men hela skolan samlades i the gym (idrottshallen) och var uppdelade i sina årgångar. Det var skolan fäger överallt, heliumballonger och och 2000 galna människor. På Peprallyt presenterades skolans olika lag, tävlingar mellan Freshman, Sophmoe, Juniors och Seniors, cheerleading för att få i gång hela skolan och heja ännu mer på skolan fotbolls lag som spelade sin första hemma match idag. Det är galet, vi Sverige borde också ha det såhär. Hela skolan är samlad och är glada och stola över skolan och dess färger. Här har ni två små smakprov på hur ett Peprally kan se ut.
Här är skolan cheerleading...
I slutet av det hela, alla i skolan kan dansen.
Matchen gick bra vi vann även med 38-0.
Jag tyckte himlen var ganska fin  så det blev mer kort på den än på själva matchen...
Men nu ska jag jag läsa ett brev som landade i min postlåda idag och kollar på One Tree Hill innan jag somnar.

I am som lucky

Direkt efter skolan åkte jag och Debbie till West Palm Beach för att ta en tjejkväll på The Gardens Mall nu när Dan inte är hemma. Inne på Nordstroms blev det ett lång varit stopp då både jag och Debbie fick en makeover, vi blev sminkade helt gratis, det är galet. Där träffade vi också en väldigt trevlig kvinna, hon har bott världen över och är en inrednings designer och som nu var bosatt i Florida sen några år tillbaka. Pratstunden blev lång och jag fick höra allt från vilka kändisar som bor här i närheten där jag bor, att hon är bekant med Jesper Parnevik (som är en Svensk golfare), tips på bra restauranger och att hon även har besökt Sverige flera gånger, en mycket trevlig kvinna och väldigt öppen.
Ny sminkade och fina gick vi därifrån och fortsatte våran shoppingrunda och nu har jag för första gången varit inne på Tiffany & co, och när de fick höra att jag var från Sverige vart de genast intresserade och de visade sig att en av expediterna varit i Sverige på besök för att träffa några vänner och ut därifrån kom jag med en turkos påse utan att en ha behövt att öppna plånboken. Debbie frågade om de skulle kunna ge bort en lite kartong bara för att jag aldrig hade besökt en Tiffany innan tyvärr kunde dem det  inte, men kvinnan gick bakom och kommer ut med den vackra påsen och ger mig två tester av deras parfym inlindad i silkespapper. En gratis sminkning och en påse från Tiffany & co med två tester i, vilken lyckad shopping runda och som grädde på moset en underbar middag på Carlifornia Pizza Kitchen.
Tröjan som beskriver mig just nu, "I am so lucky".
Dagens shopping, en tjocktröja, två tröjor och en par floppisar.

There's a log on the fire and it burns like me for you!

Jag är galen, jag har precis varit på ett möte om att bli inlåst i skolan under en natt. Vad har jag gett mig in på, vi kommer verken in eller ut efter klockan 11.00 pm. Men vad gör man inte för att uppleva allt vad ett High School år har att erbjuda. Dagarna rullar på, skolan har blivit en vardag, jag brukar stanna upp då och då och tänka, jag är här, jag är i USA, jag gör det här men på samma gång tror jag att jag ska vakna upp ur en dröm, det är galet och till alla ni som har chansen och tvekar, jag säger bara tveka inte ni kommer älska det. Men nu ska jag göra lite Amerikansk Historia och doppa några kakor i mjöl.

11 september 2011

Dagen har varit dyster, alla minns vad som hände för 10 år sedan och ingen kommer glömma den dagen!
I kyrkan idag pratades om vad som hände, på tv har det gått olika program och dokumentärer efter varandra på varenda kanal och de har även haft en ceremoni där de sa vartenda namn av de människorna som dog idag för tio år sedan. Ceremonin var i flera timmar, alla namn fanns där och vi blev nu påminda av av vad som hände den dagen. I fredags i skolan hade vi en tyst minut och på skolans tv sjöng en kille den amerikanska nationalsången och fyra militär elever från skolan hissade den amerikanska flaggan. Idag för en månad sedan besökt jag själva platsen och nu sitter jag och kollar på en dokumentär och jag vet att där har jag gått där, 10 år efter att allt hände, det känns så overkligt.
Men idag har alla tankar gått till det som hände för 10 år sedan.
Bilden är dålig, men det är för en månad sedan när jag själv var där. Ni ser träden där är minnet av World Trade Center
Det är så här det ser ut, på platsen där tvillingarna stod.
Men för att att få dagen att gå utan att bli för dysters åkte jag och Debbie och såg filmen The Help, med hennes tre väninnor. Filmen är väldigt bra, så om den kommer till Sverige borde ni går och se den. Jag gjorde det för att få extra poäng i min Amerikansk Historia klass och jag är glad att jag såg den och för den beskriver verkligen hur hemsk världen har varit och fortfarande är. ♥

frågor och svar!

När bestämde du dig för att bli utbytesstudent?
Jag bestämde mig när min syster åkte iväg för två år sedan att jag en dag också skulle vara utbytesstudent och nu sitter jag här i Florida och har lever min dröm.

Kommer det inte bli svårt sen när du kommer hem och plugga in allt du missat från skolan i Sverige?
Jag har tagit ett sabbatsår och kommer därför börja i 2an när jag kommer hem och gå ut ett år efter mina vänner. Så på sätt och vis läser jag inte in något utan har stoppat mina år på gymnasiet och påbörjar dem igen när jag kommer hem.

Har du mycket hemlängtan?
Jag kan inte säga att jag har hemlängtan men jag saknar alla där hemma det gör jag men jag trivs så bra här. Men det går också i perioder, vissa dagar saknar jag dem mer och andra dagar inte alls mycket. Men jag han en sådan bra värdfamilj som gör att jag mår bra och sysselsätter mig när det behövs!

Kan du inte visa lite kläder som du har shoppat? (Om du har hunnit shoppa)
Absolut, jag försöker och ska bättra mig. :)

Är det svårt att prata engelska ibland? Har det hänt att du inte förstått vad någon sa eller så?
Det är inte svårt att prata, jag kom in i det ganska lätt men det är då och då man glömmer bort vad vissa ord heter på engelska men det löser sig allt på något sätt. Jag har faktiskt förstått allting och om det är ord jag inte förstår så frågar jag så att jag förstår, vilket kan behövas ibland.

Fick du vänner första dan i skolan?
Jag kan inte säga att jag fick vänner första dagen, vi hade en ny rektor, nya schema och regler på skolan så att de flesta var upptagna med att komma till rätta precis som jag, men det bästa är att börja prata med människor även fast de kan kolla snett ibland men så fort du säger att du är en utbytesstudent vill de prata och ställa frågor.
Hur var första skoldagen? Var det så att du gick själv hela dan eller hur var det? :)
Första skoldagen var jag mest nervös för att inte hitta mina klassrum så jag sprang nästan hela dagen för att inte komma fel eller försent men jag satt med en tjej och hennes kompisar på lunchen så ensam var jag inte mer en mellan klasserna när alla var frustrerade om vart de skulle.
Får man ha vilka kläder man vill i skolan eller finns det några regler?
Vi har regler och det är stränga regler... Du får bland annat inte visa nyckelbenen, ha kjol eller shorts kortare än till knäna, om en tröja är kortare än hällorna på byxorna måste den vara instoppad och du måste använda skärp då, du får inte ha hål eller trasig kläder eller för stora tröjor eller byxor då blir du skickad till administrationen och så får du kvarsittning och de tar dina kläder så får du låna någon gammal tröja som är "kvar glömda".
Är det många killar som är efter dig där?
Jag kan inte säga att de är efter mig men det är några som har kommit fram och vill vara min vän eller bara prata för att jag är från Sverige. Men jag fått berättat att en söt tjej med accent vilket jag tydligen har är eftertraktade på skolan men det har jag inte märkt av och så har jag pojkvän så det är inget jag längtar efter.
Är det svårt att hänga med i skolan?
Första dagen var väldigt svårt då hade jag bara varit hos familjen i två dagar och i New York pratade jag nästan bara Svenska så det blev lite krångligt men nu är det inga problem och om det är något jag inte förstår frågar jag någon klasskompis, de hjälper gärna till. Det enda som är lite krångligt att förstå är Amerikansk Historia när det handlar om 1800-talet och jag känner inte igen några av de namnen som kommer upp eller några av historierna men det löser sig fint.

Är det svårt att skaffa sig vänner?
Det är inte svårt men man måste vara utåtriktad och våga prata med människor, det lättaste sättet är också att ställa frågor till dem också för att visa att du själv är intresserad. Det bästa man kan göra är att börja prata med olika personer man ser, människorna här är väldigt öppna och pratar mer än gärna speciellt om man är utbytesstudent, det märkte jag när jag vet inne på Victoria Secrets.

Är det några som är taskiga liksom?
Det är ingen som är taskig mot mig men hela tiden höra du människor som snackar skit och skvallrar. Men det finns alltid människor som är mer eller mindre snälla.

Är det mycket fritid eller måste du plugga mycket?
Det beror på, vissa lärare ger inga läxor alls medans andra ger läxor efter varje lektion. Men jag brukar hitta på någonting roligt tills klockan är runt 6-7 och då sätter jag mig med mina läxor så jag har fritid och kan göra saker efter skolan.

Skulle du rekomendera att åka ett år till USA?
Det skulle jag absolut göra! Du lär dig inte bara saker om en ny kultur, träffar nya vänner, bli bättre på engelska utan också väldigt mycket om dig själv. Det har bara gått en månad men jag har redan lärt mig saker om mig själv och gjort saker som jag aldrig skulle trott att jag skulle klarar av men som jag nu gjort. Det är fortfarande bara i början men jag vet att jag kommer se på mig själv på ett helt annat sätt och jag kommer veta att jag klarar allt framöver.

Gjorde du delstatsval, isåfall vilka och vilka tycker du man ska välja om man gör delstatsval?
Jag hade en engen familj så jag gjorde inget delstatsval men om jag skulle göra det skulle jag absolut välja Florida som första, Arizona och South Carolina eller Kalifornien.
Räknar dom till ditt år i USA på gymnasiet eller får du gå med dom som är ett år yngre när du kommer hem?:)
Jag får gå med dem som är ett år yngre, vilket kan kännas tråkigt att jag inte får ta studenten med mina vänner men jag tycker inte det gör någonting. Jag vet att jag har så mycket mer kunskap som jag inte skulle haft om jag inte åkte och ingen kan ta ifrån mig att den kunskapen.
Är det vännerna som kommer till dig eller får du leta efter vännerna eller hur man ska säga;)?
Jag har inte precis letat vänner, jag börjar prata med människor och det gör att de blir nyfikna när jag säger att jag är en utbytesstudent och kommer från Sverige och det är även dem som har kommit fram till mig och vill bli vänner. Skolans tv production gjorde en intervju med oss utbytesstudenter på skolan och visade den på "skolan Nyheter" efter det är det dem som har kommit fram och börjat prata och vill lära känna mig bättre.
Hur fick du ihop det med ekonomin till ditt år? Jobbade du innan osv?:)
Jag har faktiskt inte jobbat mer än att ha hjälpt mina föräldrar och fått pengar för det. Men jag har också sparat nästan alla mina månadspengar sedan jag var 12 och nu sista året sparade jag mitt studiebidrag men varje månad får jag också en viss summa utav mina föräldrar.
Kommer du att göra en "Rundtur" i huset ?
Absolut, jag hade tänkt att ta kort här hemma så att ni får se hur jag bor. :)

Livet är för kort för att slösas bort så ta vara på varenda minut!

Ta er fem minuter och titta på den här filmen, det är värt det...

Det är för oss solen går opp. Lyser som guld, för kärlekens skull

Något väldigt märkligt hände mig idag... Jag hade min första klass, pianolektionen. Allt var som vanligt och vi satt och tragglade med att lära oss nya saker som våran lärare har visat. Då han ber jag ska komma för att han har fått in en bok som är min med mitt schema i... Boken är en Engelska bok (textboken), en har jag i klassrummet och en har jag hemma så varför skulle jag få en tredje bok...? Jag stod där som en frågetäcken när han frågade om mitt efternamn var Larsson för att vara helt säkra på att det var jag som skulle ha boken och förklarade för honom som det var men jag tog boken och kollade igenom schemat, inget var ändrat och allt stämde. Så jag går in till honom igen och frågar om det var något meddelande till boken eller vad jag ska göra med den. Han ringer till administrationen på skolan och frågar, de vet inte var den kommer ifrån så han skickar dit mig. Ingen där vet vart boken kommer ifrån eller vem som har lämnat den till mig så jag går tillbaka till klassen igen och öppnar boken då jag får se "Louise Larsson used 2010" min kära systers bok. Jag vet fortfarande inte vem eller varför jag fick den, men det känns bra en väldigt så nu ska jag som min kära syster använda samma engelska bok i ett helt år framöver. Något Svenskt måste vi lämna kvar i skolan och en bok kan vara perfekt, inte för utstickande mer än att den personen som har boken efter kommer troligen tycka det är ganska roligt, borde kanske skriva ett meddelande och berätta hela historien om boken också.
Och eftersom jag nu har spenderat en månad här firas det med Svensk äppelpaj och svenska/amerikanska chokladbollar. Det märks att jag är i USA, ska det vara så ska det vara. Så det blev chokladbollar med små chokladbitar i och några som är "rullade" i chokladbitar, dock var det väldigt gott. Så tummen upp för Amerikanska idéer och till det lite svensk läsning i form av ett brev från min söta syster!

Mistakes open the door to new learning

Dagarna bara springer förbi och i morgon är det redan TGIF (Thank God It´s Friday) som man säger här i USA.
Tiden går inte till att sitta vid datorn och därför har bloggen hamnat åt sidan vilket är tråkigt men jag måste få uppleva allt vad detta stora land har att erbjuda. Men jag lever och lever livets glada dagar.

Det fina med kärlek är att vara två, för då är den dubbelt så stor.

Jag var helt utmattad igår när jag kom hem. En heldag på Sea World tar på krafterna men det var verkligen värt det!
Under dagen hann jag få två duschar av delfinerna, klappa stingrockor och klättra i ett stort klätterborg precis som när man var liten. På kvällen var det första men inte sista gången jag åt Kubansk mat, det är annorlunda men gott. Så om ni tycker olika matkulturer borde ni prova på Kubansk mat.
Den vackra delfinen som verkligen tyckte om att blöta ner oss.
Utslagna hjältar när klockan var 9 och då var det dags att gå till en restaurang, vi alla somnade direkt den natten!
Idag när jag gick ut till brevlådan och skulle hämta posten fick jag se ett kort, jag tänkte inte på det mer än att det såg ut som Sveriges drottning på frimärket och och blir lite nyfiken och kollar lite närmre då jag ser att det står Sverige på det. Och sedan dess har jag varit på moln resten av dagen, tack mormor och morfar för eran vackra omtanke. Jag uppskattar det och ville bara säga det!

4 september 2011!

Nu är jag reda att ge mig ut på mitt äventyr och se vad dagen har att erbjuda! Nu inväntar jag Konrad med familj och kommer troligen inte ha något internet på hotellet så därför tycker jag att ni alla ställer frågor och så besvarar
jag dem när jag kommer hem! Ha en underbar dag, för det ska jag ha!


I open my eyes and now all I wanna see is a sky full of lighters

Nu strosar jag runt i mitt rum och plockar i ordning lite. Idag har jag legat ute vid poolen och jobbat på min solbränna, det börjar ta sig. Sedan runt klockan 5 åkte vi ner till ett shopping mall och där åt vi också. Väldigt mysig och det bästa är att affärerna har öppet på en lördags kväll klockan 8, det skulle aldrig hända i Sverige.
Nu ska jag packa lite för i morgon drar jag mig ut på ett nytt äventyr med Konrad och hans familj, blir en heldag på Sea World och övernattning i Orlando.
Min favorit! Fruktjuice med smak av ananas och passionsfrukt toppat med hallon och en jordgubbe! Med denna och en bra bok kan dagen inte bli bättre!
Detta fick jag med mig hem, tre tröjor från Hollister för 24 dollar tillsammans! (ungefär 160kr)
Och två bikini överdelar och en underdel från VS för 18 dollar( ungefär 120kr)
Det är inte bara själva shoppingbagen och innehålet man blir kär i utan allt gulligt silkespapper som allt är inslaget i med omsorg och kärlek.

Come on let´s go Tigers!

Igår var min första riktiga fotbolls match, det var bland det galnaste, konstigaste och roligaste jag har varit med om och jag älskar det! Det är så annorlunda, det började redan i torsdags då dem har en Bonfire, det är när dem eldar upp den andra skolans maskot och South Fork  som vi mötte har Bulldog så dem eldade upp en hundkoja, dock var jag inte där för det regnade men jag vet redan allt som hände.
Igår var matchdagen så alla spelare från laget gick runt i deras matchtröjor och cheerleaders i en tröja som var blå och gul vilket är skolans färger och hade en stor blå rosett i håret. På matchen var det ännu värre, många hade kroppsmålningar, tröjor i skolan färger, skolans orkester, banderoller, skolans maskot och Schoolspiriten var något jag aldrig har upplevt innan, det är så riktigt och alla hejar verkligen på sin skola.
Det spelar ingen roll om du surfar, hatar sport eller om du är vuxen alla går på matcherna för att heja på sitt lag. Det var lite mer än 4000 människor och båda läktarna tävlar om vem som kan heja mest på sitt lag. Det var en viktigt match, båda tillhör Martin County distriktet och det var Martin Bowl, ett derby, vi är rivaler och det slutade med att våran skola vann med 26-12. Men jag förstod inte ett dugg av matchen men det gjorde inget jag hade en trevlig kväll och träffade nya vänner och jag har trotts allt ett helt år på mig att lära mig.
Skolas maskot,  Go Tigers!
Överallt kunde man se banderoller som hejade på skolan.
Christine som är cheerleader, kom upp till oss i pausen.
Alla cheerleader som sjöng, Come on let´s go Tigers! mer eller mindre hela kvällen.
Julie, Kevin och Sarah som gör tummen upp för Martin County High School
Kevin och jag, min vän som nu har introducerat mig för hela skolan så nu vet alla att jag är utbytesstudenten från Sverige.
Och när jag väl stod där på läktaren och tittade ut över matchen dyker den den här låten upp i huvudet och scenerna från A Cinderella story, men det som händer i filmen hände inte förutom schoolspiriten och att det var ännu värre igår än vad det är på filmen.

Frågestund

Jag har precis kommit hem från min förts riktigt fotbolls match (amerikansk fotboll) och det är galet,
Jag tänkte nu att vi skulle ha en liten frågestund, så ställ alla frågor ni kan komma på. För ni vet att inga frågor är dumma och det har jag verkligen fått lära mig här i USA, alla möjliga frågor ställs men det är bara roligt så ställ alla frågor ni kan komma på.


1 september 2011

I morgon är det fredag igen, tiden springer verkligen iväg. Så i morgon är det 3 veckor sedan jag landade här i Florida, det är galet och i helgen ser det ut som att det blir en tripp till Orlando, vilket känns lockande nu efter tre veckors pluggande och en långhelg framför sig.
Väldigt goda Cupcakes som Molly bakade till oss i Yearbook. 
Mitt första och troligen sista "press-pass".

RSS 2.0