Julen är här, och lyser frid på jorden.

Redan i går började vi med julpyntet och nu är nästan hela huset utsmyckat. Till och med julgranen är intagen och påklädd. Så idag tyckte jag att det skulle passa bra att baka lite lussebullar. Så hela kvällen har jag nu stått i köket med en stor gul deg i händerns och sjungit till julmusik. Och kvällen slutade med de nybakade lussebullarna precis som på mormors vis och lite glögg.

Black Friday and the very last football game

Fredagen var långt i från lugnt. Vi gick upp redan klockan 4 för att åka till The Gardens Mall och på börja Black Friday shopping. Black Friday är dagen efter Thanks Giving då Julshoppingen börjar offeciellt och alla butiker sänkerpriserna och rabatter. Vilket betyder mycket folk och att slåss om de bästa kapen du kan komma åt så ingen annan hinner ta dem. Köerna var långa och människor var utslagna och somnade lite var som i shopping mallet som på bänkar och i fotöljer som affärerna hade i butekerna. Klockan halv tre kom vi hem igen, helt slut i armarna efter att ha burit runt alla påsar under dagnen, även med armar som var trötta fanns det inget vi klagade på. Och den som säger att shopping inte tär på kroppen har helt fel men det är alltid lika roligt. Senare under kvällen bagav jag mig med Brigdet, Amanda och Chase för att se årests sista forbollsmatch, vilket jag trodde var för några veckor sedan då jag hade fel. Vårat lag gick tydligen vidare till Playoff och första matchen vann de med 14 sekunder kvar  då de gjorde en Touchdown och hade ännu en match denna vecka. Dock slutade inte denna lika bra som förväntat då våran bästa spelare fick åka med ambuland in till sjukhuset efter en tackling och oroligheter för en hjärnskakning, men det slutade lyckligt som tur var men vi var glada ändå. Vi är stolta över våra fotbolls spelare för vad de har gjort denna säsong. Jag kommer verkligen sakna alla fredagskvällar då vi har begätt oss till skolan för att heja på vår skola.

Thanksgiving 2011

Jag har turen som har fått uppleva en typisk Amerikansk högtid, Thanksgiving! Allt har varit stängt under dagen, alla är lediga och du är med familjen för att under hela dagen äta mat och kolla på Macy´s Thanksgiving Parad som även min vän Chloe var med i och dansade. Det är som för oss svenskar att se Kalle Anka på julafton, hela dagen har varit som en minijulafton, dock saknades det en julgran det var nog det enda och ingen stressade utan allt var lugnt och alla var tacksamma, hur trevligt är inte det.  Vi åt mat, lyssnad på julmusik och drack glögg. Den här dagen tycker jag att vi absolut ska införa i Sverige, alla tar ledigt för att äta mat hela dagen, umgås med familjen och vara tacksamma. Nu ska jag förbereda mig inför i natt då vi ska upp redan klockan 4 för att åka och shoppa! Hörde att det var Black Friday i morgon och det kan jag abslout inte missa nu när jag är här.

Kristen min stora syster som nu är hemme för att fira Thanksgiving med oss.
Typisk Amerikansk efterätt, tre pajer. Pumpink pie, apple pie och pican pie.
Bara för att det är Thanksgiving så vill jag tacka för den abslout fina familj jag har i Sverige som gör att jag får uppleva allt det här, som låter mina drömmar gå i uppfyllelse en efter en. Att jag inte bara har en underbar familj utan två och att jag har två hem, en i Sverige och en i USA, hur lycklig är inte jag. Det är så mycket jag vill tacka för men det bärst att jah slutar nu inna det blir alldeles för långt! ♥

Måndag 21 November 2011

Hemkommen, nyduschad och insmörjd med Victoria Secrets Bodyloation som luktar gudomligt. Idag var det sista träningen, sorligt men ändå så positivt och roligt för om mindre än ett dygn börjat macthen. Jag ska plocka i ordningn i mitt rum och packa väskan, för jag kommer inte hem förns efter matchen. Men innan det ska jag doppa lite kakor i mjök, en riktigt amerikansk klassiker och lyssna på John Mayers vackra kärleksförklarngar och innan jag somnar ska jag få tillbaka lite barndoms minnen och kolla på barnprojramet Hajk innan jag somnar.

You lift me up when I am weak Your arms wrap around me Your love catches me so I'm letting go

Ännu en helg har sprungit förbi alldeles för fort. Fredags kvällen spelnderades hemma efter mina två träningar, först weightlifting och sedan fotboll. Kristen kom även hem vid 10 efter en fyra timmars bilresa och våran kväll slutade med tjejsnack klockan två på natten. Lördagen gick som alltid väldigt lätt att spendera och helt plötsligt var det kväll och vi var på väg till West Palm för en konsert. Inte hade jag för ett år sedan trott att jag skulle sätt min fot på en kristen rock konsert, låter troligen hur tråkigt som helst i mångas svenskars öron men det var en av de bästa jag har varit på. Det var mäktigt, en utomhuskonsert var det också. Känndes så underbart att sitta ute se palmerna vaja och höra flygplanen som flög då och då över huvudet och känna allas kärlek. Artisterna var så personliga, berättade sina livshistorier och visade sina privata bilder. Efteråt satt de och signerade allt vad deras fans ville ha singnerat då vi traskade fram till The Afters. Det var på grund av dem vi egentligen var där för efter en ganska rolig historia som hände min underberbara värdfamilj när det var i Norge i sommras. De bafanns sig i mitt ute i ingenstans i i mitten av Norge, i en liten by med ett enda hotell. Det var gräs på taket och några gätter utanför hotellet. Dan gick in för att se om det fanns någon personal och få sitt rum då några som frågar honom på engelska om han jobbar där. De visar sig att de enligt dem själva bara var ett "litet" band från USA som hade en konsert i Norge, då han frågade vad dom hette och det visade sig inte alls var ett litet band utan ett väldigt stort band som även spelas hela tiden på radion, för att göra en lång histora kort. Så igår när de fick reda på det visade det sig att dem kom ihåg min värdfamilj, de berättade denna histora för en killa som jobbade där då likså en kvinna drog sig för ett höra denne histora igen som hon sa. Det är inte min värdfamilj som berättat denna histora utan även detta "lilla" band också. Världen är nästan liten för liten ibland.
Min söndag spenderades med en typisk Amerikans Baby Shower, med lekar och mat. En vän till familjens dotter ska nu snart få ett barn. Det är så himmlans amerikansk med alla vackra present påsar och silkespapper i, precis som på film. Men nu ska jag allt ta och sova lite då John Blund väntar på mig.
Jag, Kristen och Lacey med The After
Lite paket, det ser så otroligt amerikanskt ut inte sant?

Den sista låten är låten i trailern till filmen New Years Eve som kommer ut om två veckor.

the afters

Nu har vi precis ätit god mat och utsökt efterätt och ska straxt sätta oss i bilen ner till West Palm och gå på konsert.

I want to eat so much Skittles until I feel the taste of the rainbow!

Ännu en hård träning som nu har slutat med en inflammation och sträkning i högra benet men inte är jag ledsen för det. Resten av kvällen kommer spendras med vila, äta några piller, ha en värmekudde på mitt ben för i morgon väntas det en ny träningn och jag är trotts allt bara här i ett år och måste testa på allt vad ett utbytesår har att erbjuda och Amerikansk fotboll är för mig en självklarighet. Idag är det precis en vecka kvar innan vi möter skolans Junior, näver börjar sakta men säkert komma. Jag har även fått höra att jag är en tuff spelare och mitt namn eller rättare sagt mitt nya namn "Sweden" skriks ut varje gång jag gör något bra eller då spelare blir varnade för att jag är en vass spelare. Hmm... jag som aldrig i hela mitt liv trodde att jag någosin skulle spela amerikansk fotboll eller som det kallas i Sverige Rugby. Det är tufft, hårt men jäklar så roligt, kan inte vänta tills näst tränig och matchen. Men nu roppar sängen efter mig och ber mig krypa ner för några timmars sömn för i morgon är det en ny dag men nya möjligheter, glöm inte det!


Måndag 14 November 2011

Är precis nuduschad och hemkommen från träningen och inte vilken träning somhelst utan fotbolls träning och då menar jag Amerikansk fotboll/ rugby. Min långhelg som jag skulle ta det lungt på bara sprang forbi och nu är det ännu en skolvecka. Skriskoåkningen gick perfekt, Birdget kom och hämtade mig och vi träffade de andra sedan åkte vi vidare ner till WP och åkte lite. Det först vi får se när vi kliver ut ur bilen är is men vi skriker "SNOW" och börjar med snöbollskrig. Så jag åkte till Florida för att ha snöbollskrig? Njae inte riktigt men det var kul, ett gäng ungdommar i shorts och T-shirt står och kastar snöbollar, det är också en upplevelse i sig. När vi väl kom hem var det att byta kläder och vidare till shoppingmallet med Chloe och Amanda. Mamma jag börjar bli dukrig på att fönsershoppa som du alltid brukar säga är den bästa shoppingen, dock tycker jag det är ganska tråkig men jag sparar mig till Block Friday. Vi åkte sedan vidare och tog en tre rättermiddag på Chili och världens största efterrätt kom in, men jäklar så god den var. Igår söndag volontär arbetade jag för första gången och det var absolut inte siats gången. Det var på en Air Show som kom hit till Stuart, hur mycket flygplan somhelst och loopings, färgavgaser och en kvinna som stod upp på ett flygplan när hennes kompanjon styrde, ja i USA kan man träna på allt. Barnen hade ett Camp där de får träna inför att bli soldater, dock inte vapen men att står rätt, gå i led och göra militärövningar om de inte löd var det bara att gå ner och göra sina armhävningar. Men nu ska jag göra lite läxor innan jag somar för sägen toppar mitt namn och det kan jag höra från mils avstånd.
Om vi skulle få tråkigt på bilresan som varade i 20 minuter.
Jag och min söta vän Chloe somså jättegärna vill komma till Sverige på grund av alla snygga killar.
Alla tjejerna som åkte, killarna fick inte vara med på bilden.
Vad är en dag med skriskoåkning utan en kopp varm choklad, och nästa stopp var Starbucks där jag även satte ut Sverige på karnat. Människor som besökt just detts Startbucks och jag känner mig hedrad som är den först från Sverige.
Jag och min extremt stor efterätt, dock ser det inte ut som det men den var stor, precis som allt i USA.

I just wanna rock all night long And put you in the middle of my spotlight

Igår var det vår sista fotbolls match ( amerikansk fotboll). Kvällen kunde inte bli mer än riktigt amerikansk, det var banderoller överallt som hejade på våra älskade tigrar, skolbandet spelade för fullamuggar, cheerleaderserna och Tigerettes (skoland dansgrupp) dansde igenom hela matchen, läktarna var fulla och humöret var på topp, det kunde inte sluta bättre då vi även slog en utan våra största rivaler med 38-3. Efter åkte vi till Wendy´s för att fira med lite mat och glass. Nu väntar jag på Chloe ska komma då vi ska till shoppingmallet en liten studn innan hela gänget åker till West Palm för införskaffa oss lite vinter känsla, där jag ska lära mina kära Floridianer att åka skriskor. Efter som inte har kallare än 27° så får vi göra det bästa, dock gör det inget för mig att det är varmt då jag älskar värme.

SIKTA MOT MÅNEN FÖR ÄVEN OM DU MISSLYCKAS SÅ HAMNAR DU BLAND STJÄRNORNA

Våga ta chanser,
Våga testa något nytt, helt galet eller absurt,
göra något som inte alls finns i din fantasi.
Testa dina gränser,
lämna det säkra för det osäkra.
Testa på något du aldrig gjort,
trott att du skulle kunna göra eller
ens haft tanken på att göra.
Förverkliga en dröm.
Utmana dig själv,
gör något du aldrig tror du ska klara,
och utmana dina kunskaper.
Tiden går alldeles för fort för att
göra samma sak varje dag!
Så ta vara på den,
Bli den du vill vara,
för förlorad tid kommer aldrig mer tillbaks.

Expedition Everest!

Jag hittade en klipp från världens hemskaste karusell jag någonsin har åkt i. Men jäklar vad det var kul efteråt, dock skakade jag av adrenalin efteråt. Dock ser det inte så läskigt ut som det var men halva karusellen var i mörker och baklänges så det kanske förklarar en del.
Nu ska jag göra lite läxor och gå ut i solen!
PUss och Kram!
A♥

6 November 2011

Med gårdagens shoppingrunda slutade inte tomhänt, en stor, stor påse från Hollister följde med hem. Vi tog även en runda in på Kohl's där vi roade oss i en timme för att sedan ta en sväng till McDonalds för att Starbucks hade stängt. Nu sitter jag och äter min frukost, svenska hemlagade pannkakor precis som mormor gör dem, Mums. Hur kommer det sig egentligen att allt som är svenskt smaker så mycket bättre här? Jag har ingen aningen men Debbie går runt och skrattar åt mig när jag sitter och  jordgubbssylten och grädden med omsorg.  Men nu ska jag äta upp och göra i ordning mig för kyrkan.
Ett par mjukisbyxor, en hoddie, en skjorta, två t-shirtar oche två linnen för lite mer än 700 svenska kronor.
En tåring är tydligen vad alla som bor i Florida har så självklart är jag tvungen att också skaffa mig en.

Disney World- where Dreams come true

Är precis ännu en gång hemkommen från en äventyr, denna gång bar det av till Orlando och Disney World och parken Animal Kingdom. Jag fick träffa min underbara värdsyster som jag saknat så mycket och träffat mina största idoler, Musse Pigg, Mimmie, Kalle Anka och Långben, vilken dag. Jag har åkt en karusell som jag verkligen trodde jag skulle dö i när vi först kommit upp för en backe och några svängar och den är "trasig" och går baklänges, jag som redan var rädd när den gick framåt, men vilken adrenalinkick, varför ta droger och annat dåligt när du kan bli hög på livet? Jag lever min dröm! Vå åt även på T.G.I. Fridays på fredagen och hur passande är inte det.
Nu väntar jag på att in vän Chloe ska komma i hennes lilla röda sport Mercedes och hämta mig då vi ska spendera denna lördags kväll i Shopping mallet.

RSS 2.0