om vi någon gång gråter så möts vi alltid åter i lyckorus och det är därför jag älskar dig

Skolan är verkligen annorlunda här. Du får läxor varje dag och du antingen kvällen eller en dag på dig att göra dem och om du får läxor i varje klass vilket är 4 klasser om dagen är det ganska mycket, så de här två dagarna har jag suttit som fast klistrad  vi alla min 15kg böcker och pluggat från jag kommer hem från skolan tills jag går och lägger mig. Men nu ska jag ta och sova lite så jag orkar med allt vad skolan innerbär här i USA. Det är ganska mycket att göra men det är värt det!

Fråga och svar!

Rebecca om I´m a high school student!:
Hej!
Ska åka på utbytesår nästa år tänkte jag och jag undrar gjorde du delstatsval? Eller var det bara helt random? Och isåfall vad hade du för val? :)
Svar: Jag känner min familj sen innan och det var faktiskt dem som frågade om jag ville komma till dem. Men om jag skulle ha gjort delstatsval skulle jag troligen valt Florida, Kalifornien och Arizona. Florida är helt underbart så om du får chansen tycker jag du ska försöka komma hit. Det är också varmt året runt och kallas "The Sunshine State".

Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid!

Nu är vi hemkomna från Lakeland, det tog ungefär två och en halv timme. Väl framme var det studenter från världens alla hörn och vi hade det trevlig och allt var så amerikanskt. Men nu blir det lite thaimat och lite mys i soffan!
Pop tarts är tydligen det amerikanerna köper mesta av innan en storm, så jag var naturligtvis tvungen att testa.
Vad säger ni? Som om bilen inte var stor nog innan de extra däcken...

you light up my world like nobody else!

Kvällen har bestått av svenska chokladbollar och en nyttig och riktigt god fruktjuice. I morgon ska vi till andra sidan av Florida för en träff med andra utbytesstudenter här i Florida så det är bäst att sova lite så jag är utvilad!
Flaggan är i topp och chokladbollarna smakade gudomligt!
Så om ni hittar "Goya" testa den, ni kommer inte bli besvikna.

Alla våra drömmar kan uppfyllas om vi har modet att uppfylla dem

Som jag har berättat innan är det en orkan utanför Florida, vi klarar oss och den är tydligen långt ifrån oss men ändå berör den oss lite. Idag har det regnat och blåst hela dagen. Vi kunde inte gå till våran andra lektion på ungefär 10 minuter för att det regnade så kraftigt. Efter skolan åkte jag och Debbie ner till stranden för att se vågorna och om det var några surfare där men det var det tyvärr inte men jag förstår varför. Sedan åkte vi och tog en liten fika på ett mysig Café och jag beställd en iste och det var verkligen Iste. Ett glas fullt med is och en tepåse toppat i kallt vatten.
Igår kväll gjorde jag en skagenröra som vi har ätit nu underkväll och den var bland den godaste jag har ätit, mamma du borde ha fått smaka den, du skulle blivit så stolt!
Det blåste så mycket att det var svårt att stå still och sandkornen flög på benen som nålar.
Inget bra filmat men här får ni se hur det såg ut. 

vem tänder stjärnorna som bara jag ser i dina ögon, vem vänder vindarna och för mig dit min tanke aldrig nått

Idag hade vi en kvinna som kom till våran journalistik klass som hjälper oss och säger vad som är bra eller dåligt med våra idéer, vilket jag tycker är bra. Hon hade också med sig 10 pizzor till hela klassen och vi är runt 15 och m&ms godis till oss. Tror ni hon var välkommen till vår lektion? En sådan sak skulle aldrig hända i Sverige åtminstone inte på min skola men jag tycker det är så härligt och för i USA kan allt hända.
Vad säger ni om Key Lime Paj, strawberry cheesecake eller kanske lite Pina Colada yoghurt ?
Jag skulle kunna start en blogg och bara skriva om massor olika maträtter och alla otroligt spännande och nya matvaror man hitta varje gång jag går in i en mat affär. Vad säger ni om den nya mattrenden, friterat smör? Jag har inte smakat och det kommer inte på frågan om att testa det...

Live like there is no tomorrow!

Jag fick en liten fråga om att en orkan kommer hit och det stämmer. Tidigare i veckan var det helt säkert att den skulle träffa oss men vi hade tur, den ändrade riktning och vi kommer bara ha det blåsigt och massvis med regn. Alla surfare kommer dra sig till stranden för de stora vågorna som kommer in, så i morgon är stranden inbokad efter skolan. Och jag kan meddela att det har varit jordbävning i uppåt vid New York, lite läskigt men det var tydligen inte så stor. Men nu ska jag ut och göra lite läxor i solen innan den försvinner.

Det är för oss solen går opp. Lyser som guld, för kärlekens skull

Skoldagen började och slutade med brandalarm. Jag hann bara ha en class och ha uppropp i min andra innan brandalarmet gick igång och de fick inte tyst på det så 45 minuter av lektionen gick åt att stå ute i stekande hetta och vänta på att få börja och sista classen kom och det var 10 minuter kvar av classen när det gick igång igen och vi var tvungna att gå ut i värmen igen.
Nu har vi avnjutit en god svensk äppelpaj med lite amerikansk vaniljsås och glass som bakades med svensk musik för att få den rätta stämningen.
23Föralltid! ♥

My second home, outside!

Jag tänkte att ni skulle få se lie hur jag bor nu här i Florida. Det här är utsidan av huset och min nya trädgård. Lite annorlunda mot Sverige.
Här är våran mysiga ingång till huset.
På baksidan har vi poolen och en mängd med blommor och badbollar.
Den nya uteplatsen, tyvärr sitter vi inte här ute nu för det är alldeles för mycket myggor men i vinter så blir det att kurra ihop sig där och tända eldstaden.
Vid poolen har vi också en mysig soffa med fåtöljer och ett bord.
Vad sägs om att ha ett Avkadoträd i trädgården...
Som sagt det är inte som i Sverige, Stjärnfrukt, citron, Lime, Grapefrukt, Apelsiner och bananer är lite frukt jag kommer plocka från träden nu i år.
Vi har också en kaktus utanför huset, det är definitivt  inte som i Sverige.
Snart kommer även insidan av mitt nya hem. Just nu sitter vi och kollar på ett reseprogram och de är i Sverige och närmare sagt  St Annas skärgård, världen är verkligen liten.

American Pancakes and some strawberry!

Nu är jag i ordning gjord för att gå till kyrkan vi ska till nu. Men jag tänkte bara tipsa om vad ni ska göra om ni äter Amerikanska pannkakor vilket jag åt till frukost idag.
Skippa sirapen som man egentligen ska ha på dessa pannkakor och ta jordgubbar och vispgrädde, mycket godare.
Ha en underbar dag, för det ska jag ha!
Dagen frukost, inte nyttig men det gör inget för jag är i USA nu + att jag och Debbie ska köra en stenhård Workout sen.

Som om himlens alla små stjärnor Sjöng för mig, sjöng för dig I en underbar refräng

Igår var jag, Debbie och Kristen ute på en liten shoppingrunda, det blev ett par skor till mina volleybollträningar, en tröja som jag troligtvis kommer kunna använda till skolan utan att byta dresscode och sedan 5 par undisar och en bh på det för ungefär för 600kr. Det är galet.
Skorna jag köpte, för ungefär 350kr.  Men på riktigt synd inte de rosa prickarna utan de blev när jag fotade med blixt.

Give me a lifetime of promises and a world of dreams Speak a language of love like you know what it means

Igår var vi ute och åt på en äkta Florida restaurang. Hela restaurangen var målad i alla möjliga färger, de hade "palmer" med kokosnötter, live musik och underbart god mat. Jag älskar denna restaurang så om ni har vägarna förbi Stuart, åk till Stuarts downtown och leta upp Mulligand´s, ni kommer inte bli missnöjda. Efter att avnjutit en god middag tog vi en promenad vid vattnet, det är helt underbart!
Deras meny och ett underlägg till glaset.
Nu har ni också fått hela kvällen i bilder. Men nu blir det att slänga sig i poolen och sen läsa en bra bok i solen.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Fråga och Svar

Fråga:
Sofia
om don´t tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon:
Hej! Jag såg att du har en egen värdfamilj och tänkte fråga lite grejer eftersom det finns en familj i Los Angeles som vill ta emot mig nästa år(ingen släkting eller så..). I alla fall, får man avdrag på avgiften om man fixar egen familj med explorius? behöver man ändå fylla i alla tusentals papper, typ brev till värdfamilj etc? Eller är det nåt man inte behöver göra just för att de inte ska leta familj?
Du har en superbra blogg, läser varje dag! :):)

Svar: Om det inte är en släkting eller en svensk familj så funkar det perfekt. Du får avdrag på 5000 har jag för mig, är inte helt säker men du får avdrag men du behöver ändå fylla i alla papper och skicka lite bilder det är ifall något händer och du inte kan eller vill vara kvar i familjen. Papperna är för om de behöver hitta en ny familj men det är inte så svårt att fylla i dem. Det som är bra är att du slipper vänta tills du får veta vart du kommer hamna och troligtvis känner du familjen, jag tror att det är lättare för mig eftersom jag träffat min värdfamilj två gånger innan jag kom hit så jag känner de ändå ganska bra. Och Los Angeles låter hur roligt som helst. Om du har chansen så borde du ta den, jag är hur glad som helst att jag är här i Florida nu och jag är glad att jag har fått den här chansen.
Och tack så mycket, det är kul att höra att du gillar min blogg.
Och om ni vill så får ni alla komma med idéer om vad ni vill läsa om, det är alltid roligt att höra.

don´t tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon

Allt är så olikt från hur allt har varit innan men det är alltid roligt med en förnying och jag trivs som fisken i vattnet. skolan är så annorlunda, här gör du allt du kan för att vara duktig eller den bästa i klassen, för om du är det kan du får "tickets" (sådana som är på bilden). De ger dig chansen till att vinna olika saker som Ipad och andra roligheter. Skolan har det för att motivera eleverna och jag vet inte hur jag har lyckats men den här veckan har jag fått 3. Det är ganska intressant hur lärarna använder det här systemet för att få sina elever motiverade och vilja göra det dem ska, vilket inte alla gör. Eftermiddagen och kvällen har spenderats enkelt, först var det lite läxor som skulle göras, vilket jag också gjort varje dag den här veckan men den slutade mysigt med middag och svensk äppelpaj framför amerikansk fotboll. Men nu är det dags för att få några timmars sömn för i morgon är det en ny dag!

You take each and every day, make it special in some way

Jag satt och kollade på tv förut med Debbie och Kristen, (min värdmamma och syster) Vi kollade på ett program som bara handlade om vad olika kändisar har gjort nu under den senaste veckan och allt vad det innebär då den svenska kronprinsessan Viktoria och Daniel kom upp på bild, nämnde bara att de ska ha barn och sa grattis. Jag tycker ändå det är ganska roligt eftersom världen är stor och USA är stort med många kändisar och att nyhetens släpptes idag i Sverige och har redan kommit hit. Sen var det reklam då jag kände igen låten, (oh boy you make me feel like oh boy you make me feel like) vilket är Miss Li från Sverige. Så idag kändes det verkligen som om att lilla Sverige finns med på kartan! I morgon troligen får jag mitt skåp och tröja inför min Volleyboll säsong, vilket är intressant och spännande. Men det är så roligt för Svenska skolan är verkligen INTE som den amerikanska. Det är så mycket skillnader, här finns det en skol spirit som inte finns hemma, alla hejar på skolan i alla sporter som vi inte gör i Sverige för vi har inga skollag. Ni kommer få höra mer om det här.
Vad tycker ni om min "lilla" avokado, den är lagom eller vad säger ni?
It´s a brand new day!

Andra dagen i skolan, det känns bra att ha börjat skolan men några extra dagars sommarlov skulle inte vara fel! Idag regnade och det regnade inte bara lite utan hur mycket som helst samtidigt som det åskade och blixtrade och var runt 30° ute. Jag beundrar verkligen vädret här i Florida, ena sekunden är det soligt andra är det åska och regn och några minuter efter det är det sol igen, men det är ganska kul. Idag träffade jag även en tjej i min volleyboll klass och vi pratade om skillnader mellan Sverige och USA och det vi kom fram till är att nästan alla har provat droger någon gång och att det inte är något speciellt för dem, hur knäppt är inte det?
Och den amerikanska skolan är definitivt inte likt den svenska när vi gör en mjukstart, igår vara första dagen och vi fick lite information om saker som är nytt på skolan och vi fick tillochmed läxor. Så min eftermiddag idag har spenderats framför skolböcker och i en affär för att köpa saker till skolan som jag måste ha med mig men nu är allt fixat tror jag ska ta en sista koll i morgon när jag kommer till skolan.
Är det inte galet, jag köpte detta block för 1cent, vilket bara är några ören. Galet billigt!
USA är billigare med allt, jag var inne i en vanlig mataffär nu i helgen och vi kollade på olika glassorter och då får jag se bland alla hundra olika sorter att de säljer Ben & Jerry för "köp en och få en på köpet" Och de kostar runt 30 kronor. I Sverige skulle en sådan sak som att sälja B&J så billigt aldrig inträffa.

I´m a high school student!

Jag vet inte riktigt hur man ska skriva, jag är nu en elev på ett High School. Skolan är mega stor, det är runt 2000 elever och du har 5 minuter att ta dig från ena sidan av skolan till den andra och om du kommer två sekunder efter att klockan ringt och dörrarna stängs (det blir låsta så fort de stängs) Så det gäller att vara i tid. En kille fråga mig om Sverige var Schweiz, jag tror inte han var med på geografi lektionerna. Men amerikaner har som många vet inte skollunch som de får i skolan som i Sverige utan de måste ta med sig själva eller köpa där vilket är Pizza, chips eller muffins med och cola som dricka. Jag satt med två tjejer på lunchen och deras lunch var en chokladbit på 7cm och goldfish jag kan inte riktigt förstå att de inte äter riktigt mat, så Welcome to USA! Men nu ska jag går ut till min underbara värdfamilj och vara social och sen ska vi åka och köpa lite skolsaker till mig.

14 Augusti 2011

Just nu sitter jag i min säng redo för att sova för i morgon är det en stor dag. Jag börjat nämligen skolan och det är nervöst, pirrigt, spännande och roligt på samma gång. Idag blev det som sagt en frukost, min första beigel. Det var supergott så om ni får chansen så testa! När vi ätit frukost på Dunkin Donuts åkte vi till stranden och jag kan säga, det är varmt här, både vattnet och luften. Vi har även haft några gäster här ifrån Miami, vänner till familjen så det blev mycket mat, hamburgare, majskolvar och färsk hummer som de hade fångat igår. Så nu har jag även ätit riktigt Florida hummer och bara varit här i två dagar, inte illa.
Men nu ska jag sova lite så jag är utvilad tills i morgon då den stora dagen kommer.
Puss god natt!
LOVE a♥
Ni får också en bild från stranden idag!

Welcome to the Sunshine state!

Jag vet ja har inte skrivit något på länge men jag har haft ganska mycket att göra. Och jag vill inte sitta vid datorn så mycket nu när jag har kommit fram till familjen. Men jag ska verkligen försöka att ta igen allt det som har hänt, så förhoppningsvis kommer det ett långt inlägg i kväll. Men nu ska vi till stranden och ta en frukost.
Puss och kram! ♥
Här får ni en liten bild på mig och min vän Irma!

God Morgon idag är det New York som väntar!

Nu sitter jag på hotellrummet och är redo att ge mig ut i New York idag igen. Klockan är fem över halv åtta här och jag känner mig hur taggad som helst för att se mer av vad den här staden har att ge.

Fifth ave and Broadway

Dagen har spenderats i New York City med sightseeing och shopping! Så halva dagen har jag traskat runt på Fifth Ave, Broadway och alla de andra gatorna. Mer än så har inte hänt så ni får lite bilder istället. 
Att stå mellan två stora byggnader känner man sig ganska så liten!
Rockefeller, det var en kille som höll på att hoppa där ifrån idag. Alla gator runt om byggnaden stängdes av och hela poliksstyrkan kom för att rädda honom och dem lyckades som tur var.
New York!
Puss godnatt nu ska jag sova! ♥

I´m in New York

Klockan är 2:26 hos er när jag skriver det här men hos mig är den bara tjugo över åtta på kvällen men jag ligger redan i sängen efter en dag i ett flygplan. Nu är jag äntligen här i NEW YORK! Mitt plan från Arlanda gick 10.25 och det var ungefär åtta timmar som skulle spenderas på planet. Det blev lite film tittande, målande, läsande och massor med prat. Jag hittade Irma som är en bra flygplans granne. Mitt avsked från Sverige kunde inte sluta mer svensk för att på planet fick vi köttbullar med potatismos, sås och lingonsylt. Det var inte heller allt för många luftgropar så jag lever gott och väl. Kvällen eller rättare sagt eftermiddagen (för mig) har spenderats med några riktigt härliga tjejer och en god middag. Jag delar även rum med två norska tjejer som jag knappt förstår med det är en utmaning och ett äventyr i sig. Men nu ska jag sova mina 10 timmar för att i morgon är det frukost 7pm och bussen går 8pm.
puss godnatt!♥

These streets will make you feel brand new Big lights will inspire you Hear it for New York, New York, New York!

När ni läser detta sitter jag på planet på väg till New York, antagligen målar jag i min fina pippi-målarbok med mina kritor eller så läser jag eller stör min granne med några tråkiga skämt. Och bara så ni vet mår jag jättebra men saknar er alla redan. Men vi ses snart och ni kommer alltid kunna följa min vardag och veta vad jag gör för hyss här borta. Men nu ska jag ta och sova en liten stund så jag orkar med det höga tempot i världens huvudstad! ♥

ifall du vill finns det alltid en väg dit.

Vad ska man säga? Det här blir mitt sista blogg inlägg i Sverige innan jag åker... Det känns så overkligt och inte riktigt som jag ska åka. Det känns bara som att allting är på lek, alla hej dån som har sagt nu under de senaste dagarna men jag antar att det kommer kännas mer på flygplatsen.Igår var jag och min älskade pojkvän på bio och såg Bilar 2, vad ni än tycker kan man inte bli för stor för Disney filmer och så var vi även hos min farmor och farfar för att spendera lite tid och säga hej då.Idag har vi bara fixat det sista på stan och gjort allt som skulle fixas. Under hela dagen har jag tänkt på att allt jag har gjort idag har jag gjort för sista gången i Sverige innan jag åker. Så nu byter jag ut Waynes till Starbucks, Gina Tricot till Forever 21  och alla vanlig träd som finns i staden jag bor i mot svajande palmer. Men nu i kväll har jag haft min svenska middag som inte blev så svensk utan mer åt det Asiatiska hållet. Mina underbara vänner Amanda och Madde var här för att säga hej då och så fick jag väldigt fina presenter, en pippi-målarbok, kritor och ett örngott. Sedan gick jag och min älskade pojkvän ut på en liten picknik och tände en massa ljus och en risbalong eller vad man nu ska kalla det. Nu ska jag bara lägga i det sista i resväskan, packa handbagaget och snygga till det sista i rummet för att i morgon ger jag mig ut på mitt stor äventyr och flyttar till USA!

Men nu ska jag fortsätta, sov gott och dröm sött!

xoxo♥

Mina fina presenter. Jag kommer vara sysselsatt på flyget nu iallafall så jag slipper störa grannen och fråga om vi ska spela luffarschack i 8 timmar.

Min älskling och våran risbalong.♥

Min Svenska flagga där människor i min närhet har fått skriva några ord och min urgulliga nalle som ska sitta med mig under hela flyg resan och finnas med mig under hela året.


Varje Dag Börjar Med Nya Möjligheter

Jag har tyvärr inte kunnat skriva föra att jag har befunnit mig på andra sidan av Sverige, nämligen i Smögen och Göteborg. Då jag, min familj och min älskade pojkvän har tagit en minisemester innan jag nu åker ut på mitt stora äventyr. Så vi har ätit mängder med olika sorters skaldjur, åkt karusell tills vi storkna och bara umgåtts.
Idag har jag nu sagt hej då till lite släkt och inga mindre än mina kära kusiner. Det blev lite Ronja Rövardotters teater i Kolmårdsskogen och mysig middag här hemma. det känns så konstigt att säga "hej då, vi ses i juni. Det hela känns så overkligt och som att det inte är på riktigt, för nu har jag insett att det bara är endast två dagar kvar tills jag lämnar Sverige och bosätter mig på Amerikansk mark. Men nu ska jag allt ta och sova lite för i morgon eller rättare sagt idag ska jag åka till farmor och farfar för att säga hej då.
Puss god natt och sov gott! ♥
'

I Got a pocket full of sunshine I got a love and I know that it's all mine

Helgen har spenderats ute i skärgården på med sol, badande, båt åkande och ännu mer sol. Så nu känner jag att mina kinder bränner lite onödigt och jag kanske borde kanske ha använt lite solkräm, men  nu är jag sådär härligt solbränd och man känner att solen har visat sig lite här hemma i Sverige. Men nu är jag hemma och ska bara packa om väskan för en liten tripp med familjen men jag åker inte förns på Onsdag men nu tänkte jag packa klart min väska inför USA. Det känns som jag nästan är helt klart fast jag ändå inte prickat av allt på min packnings lista. Så i morgon om en vecka sätter jag mig på planet till mitt framtida hemland åtminstone för de 10 närmsta månaderna.
Jag fick även mina flygbiljetter idag och nu börjar det känns på riktigt. Men nu ska jag packa så jag kan koncentrera mig på allt det sista som kommer hända i Sverige under en vecka.
Ha en underbar kväll! ♥

RSS 2.0