Just another day in Paradise!

Helger är som pengar i ett Shoppingmall, lätt att roa sig med utan att tröttna och när de är slut är blir man lika ledsen varje gång. Denna långlång helg spenderades nere i The Keys med kristallklart vatten, kritvit sandbotten, akvariefiskar och solsken dock regnade det lite. Vi kom ner i fredags eftermiddag då det är orkansäsong fortfarande och en orkan är nerför Florida på andra sidan av Kuba som förde regn och moln över till oss under kvällen (mormor, det är ingen fara den , vi fick vara lite känningar av den och det kommer troligen inte komma upp till oss nu så det är lugnt). En tog en båttur, efter att ha varit där i mindre än en timme har jag hunnit känna vinden i håret, smaken av saltvatten i luften och se livslevande och vilda delfiner i vattnet. Kvällen avslutas med färska, jordgubbar, hallon och lite blåbär med vaniljglass precis som en svensksommar kväll och börjar likadant fast utan glassen ute på balkongen. Inte en ledig stund har jag haft, hela tiden har vi gjort någonting så vid klockan tio var jag helt utslagen och somnade i soffan.

Lördagen spenderades mestadels på och i vattnet, efter frukosten var det en båttur som gällde, badande, lunch på en mysig restaurang, varit på gränsen av Atlanten och Mexikanska Golfen och på båda världshaven samtidigt, matat fiskar som var stora som bara den, snorklat, paddlat ståendes på en surfbräda och visat hur en riktig förrätt ska smaka när jag gjorde en Svensk Klassiker, Skagenröra à la Alicia.
Så kan ni i Sverige slängar er i väggen med era palla äpplen från grannarna här i Florida har jag kommit i fund med att det är mycket roligare att palla Kokosnötter. Jag och Debbie gick en promenad och fick för oss att det skulle vara kul att ha några kokosnötter och se om vi kan öppna dem för att få kokosvattnet inuti, så vi lyckades få ihop 9 styckena i alla olika storlekar som vi ska öppna någon dag här framöver. Denna helg har varit oslagbar med underbara människor och ett värmt välkomnade, "Hej mitt namn är Bob och jag kommer vara din Kapten hela helgen", jag älskar The, Keys,, Florida, människorna och att få vara här det är helt underbart.
Men nu ska jag träffa en John Blund en stund och lyssna till ljudet av regndropparna utanför mitt fönster och mentalt förbereda mig inför mig inför raket byggande som kommer att hända på Earth Science classen i morgon och alla läskigheter som kommer att hända med tanke på att det är Halloween.

If only you saw what I can see You'll understand why I want you so desperately

Nu är är det äntligen helg igen och ännu en långhelg, som ska spenderas utanför stan. Bikini och solkräm är ner packat, solglasögonen sitter stadigt på nästippen och likaså mina flippflopp på fötterna, väskan står nu vid dörren i väntat på att Dan ska komma hem och vi ska bege oss i väg. Jag ska ut på nya äventyr och ha en mini semester helt enkelt. Ni har ha en trevlig helg och framför allt en trevlig start på höstlovet i höstmörkret, se inte allt för många skräckfilmer nu när Halloween närmar sig
En låt som spelas mycket och länge nu i mina högtalare!

Lev varje dag som om att det vore den sista!



Lev varje dag som om att det vore den sista!


An evening in hollywood style, homecoming!

I går var det Homecoming och även en av de roligaste helgerna på länge. Vi träffades vid Chloe´s hus, tog kort, åt en middag på restaurang, åkte till skoland Gym där själva Homecoming ägde rum. Kvällen var galen, temat var Hollywood, det var vacker dekorerat, stjärnor över hela golvet, ballonger och nu mera har jag även stått under Hollywood skylten utan att ens ha befunnit mig i Calli, Hur lyckat är inte det?
Vi dansade till en sång som handlar om Jordnöts smör och sylt (Amerikanare... allt som finns här består mer eller mindre av jordnöts smör men att skriva en låt om det är väl kanske att gå lite väl lång och deras diet finns tydligen överallt till och med på dansgolvet), dansat ännu en gång till låten Macarena precis som när jag var liten,  både sjungit och dansat till Michael Jacksons Triller i hans hemland, fått blåsor på fötterna efter att ha dansat alldeles för mycket, röstat på skolan Homecoming Drottning och Kung och kvällen slutade med McDonalds och lite glass. Jag lever i min dröm och jag tar vara på varenda minut.
Den så välkända låten Macarena då hela dansgolvet fylldes med alla 800  människor och gjorde den så välkända dansen.

Min första och sista Homecoming vecka

Nu är har min första och sista Homecoming vecka precis slutat, jag är hemkommen från dansen, äter en McFlurry med Penutbutter cups i, hur gott som helst och fötterna värker efter allt dansande.
I går var det våran Homecoming game och Peperally och skolans drottning kröntes. Den här veckan har jag levt i en Amerikans High School film. Det är galet, jag berättar mer i morgon eller rättare sagt senare idag för nu ska jag sova.

minns gårdagen, lev idag och dröm om morgondagen

Idag var det andra dagen av våran "Homecoming week" eller som de också kallas "Spirit week". Varje dag har ett speciellt team och det är meningen att man ska klä ut sig efter temat som idag var det en "Nörd dagen" Då halva skolan var utklädda till "nördar". En kille kom med rollerblades och utrustad med skydd över hela kroppen, byxorna satt hög upp i midjan och sedan glassögon. Han gick verkligen in i "rollen", han kunde inte åka utan gick i stället med sina rollerblades på fötterna i en liten uppförsbacke vilket resulterade i att han "ramlad", självklart spelade han bara men det såg verkligt ut. De var roligt att se hur alla tolkar en nörd, det flesta hade hängslor, byxor högre upp gärna lånade från en pappa med ett skärp i midjan, skjorta med pennor i bröstfickan, höga strumpor, glasögon, headsett, ett xbox spel ner stoppat i bakfickan och en kille kom med en gammal golfbag.
Peter and Kevin
Dannah
En kille som jag inte vet namnet på men som också verkligen hade gått in för att lika en nörd.

For every minute you are angry you lose 60 seconds of happiness!

I går träffade jag upp några vänner på skoaln för att se skolans första skolpjäs/ musikal. Jag är imponerad, varför har inte en vanlig Svensk kommunal skola musikaler såhär? Att vem som helst på skolan kan göra en addition för att få vara med utan att behöva söka till en specifik skola?
Vi blev även kvar på skolan en och en halv timme efter att musikalen var slut och kom inte på vad vi skulle göra, träffade nya människor och jag går nu mera under namnet SWEDEN, för att mitt namn var tydligen alldeles för krångligt att uttala...
Hann sova fem timmar innan det var dags att stiga upp för att klockan 6 sätta mig på en buss ( fick även åka en gul skolbuss för förts gången, kändes verkligen som på film) ner mot Parkland för deldag med nytt lärande inom Journalistik, de olika skolorna tävlade också i yearbook, tv- produktion och bilder som våran fotoklass på skolan tagit. Det var skolspirit hela dagen lång, alla hejade på sina skolan när tävlingen ägde rum och skrek som aldrig för när ens skola vann ett pris och när dj:n spelade bildades det helt plötsligt ett dansgolv inne i auditorium. Väl hemma i Stuart igen åkte jag, Debbie och Dan ner till Stuart Downtown för att äta på en väldigt mysig Italiens restaurang, en en mysig promenad där och åka till en pump "marknad".
Skolans färger, dans och kärleken till sin skola är obeskrivligt stor.
Yearbook, på en utav "lektionerna" idag.
Skolan som vi åkte till var stor och hade över allt olika citat på väggarna.
Det bara i USA något sådant här kan uppstå, kunde knappt håla mig för skratt. En Diet Pizza, vad är det som är mer nyttigt i denna pizza än en vanlig?

En solig dag i min hemstad!

Jag sitter nu ute i solen som gassar på som bara den och ger oss en temperatur på en bra bit över 30°, äter lite Polly, kexchoklad och dricker en bärsmoothie  toppat med lite svenskläsning, jag njuter till max!  Våran vice rektor på skolan är haft svensk och jag berättade för honom att jag är en utbytesstudent från Sverige vilket han tyckte var ganska roligt och intressant så nu går han runt och kallar mig "Sweden" varje gång han ser mig, jag antar att det är något positivt och min Earth Science lärare frågade mig idag om vi firar jul och har en jultomte precis som dem. Ibland känns det som att de tror att jag kommer från en helt annan planet men jag får mig många härliga skratt.

When you’re happy like a fool Let it take you over When everything is out You gotta take it in Oh, this has gotta be the good life

Dagen börjar men att jag får reda att jag har ett test om WORD från Microsoft. Jag kände då hur paniken börjar komma och gör testet men inställningen att jag ska göra mitt bästa, för mer än så kan jag ju ändå inte göra. I bakhuvudet finns det då en tanke som säger att jag kommer misslyckas, jag har aldrig varit riktigt bra på Word och nu ska jag göra ett test och på engelska som Microsoft har gjort och det menas med att det måste vara svårt. När mina 50 minuter har tickat ner och jag får se resultatet inser jag att jag klarat testet och med en bra marginal, jag höll på att gå i taket av lycka och det betydde att jag nu är officiellt ett proffs på Word. Dagen slutade inte så bra utan ännu bättre, vi åkte till mat affären och lite andra små butiker och väl inne i en av dem strosar jag runt och helt plötsligt en röd kakförpackning som jag väl kände igen och kollade lite närmre när jag får se att det står "Ballerina" på dem och sedan med blå med texten "Singualla" från Göteborgs kex, hur kan det vara möjligt? Nöjt gick jag med mina kakpacket mot kassan, i bilen hem blev det en lätt fika med de goda kakorna som gav mig många och härliga minnen från Sverige. Väl hemma ser jag att ett stort blått packet med den gula svenska posten loggan på lutat mot dörren som visade sig vara fullpackat med godis, tidningar och varma hälsningar från Sverige. Så nu sitter jag nyduschad, äter lite lakris, jag som aldrig har varit ett stort lakris äter lakris och det smakar godare än någonsin. Hur kan det vara så att allt som är svenska smakar godare när man inte är i Sverige? Men dagen kunde inte ha blivit bättre.
Hur kan jag har sådan tur att hitta dessa i en amerikans butik?
Ett packet skickat me kärlek och värme blir man inget annat än glad och helt otroligt överlyckligt av.

My second home, inside!

Just nu sitter jag i köket, jag målar naglarna, pluggar Earth Science och äter chokladbollar, jag vet inte riktigt hur jag lyckas få ihop allt men det funkar bra utan någon choklad i boken eller nagellack i munnen. Jag tänkte att ni ska få en uppdatering med bilder och inte vilka bilder som helst utan på mitt hem, jag tänkte att det var på tiden...
Köket, väldigt mysigt och mitt favorit pluggställe i huset förutom på sängen.
Vardagsrummet, mestadels så kollas det Amerikansk fotboll eller roliga serier om kvällarna.
På andra sidan väggen, en mysig plats där vi oftast inte sitter men är mysig ändå.
Som jag nämt innan så blir det inte riktigt höst här i Florida så vi höst "pyntar" inomhus.
Den största delen av mitt rum, mormor och morfar på anslagstavlan sitter båda kortet jag har fått utav er. Jag tänker på er varje gång jag ser dem.

it could be the stars, falling from the sky Shining how we want, brighter than the sun

Regnet har öst ner hela dagen i solskenens stat, det har mullrat mer eller mindre under dagen, blixtarna visade sig var och varannan sekund och ström som försvann lite då och då men det var ändå ingen fara. Dagen sprang förbi och efter skolan åkte jag och Debbie till Walmart. Det är något speciellt med den affären eller snarare varuhuset, det är hur stort som helst och dem har verkligen allt. Kvällen har spenderats hemma med fredagsmys och film tittande. Men nu ska jag somna till ljudet av regndroppar mot mitt fönster.
Lite frukost flingor, dock bara ena sidan.
Det är oktober och Halloween har inte ens varit än men julsakerna är redan framplockade, känns lite väl tidigt kanske...
Jag fick även med mig En Wonka choklad, jag kände mig nästa som ett barn när jag såg denna choklad som jag har drömt om sedan jag såg Kalle och Chokladfabriken. Men USA är drömmarnas land och de har minsann allt!

A Saturday in my hometown!

Ännu en dag spenderades på standen! Solbrännan börjar komma till rätta, kindbenen är brun brända och bikini linjerna finns på plats lagom till "hösten". Vi har inte riktigt höst så vi låtsas som att vi har genom att dekorera huset med alla möjliga grejer som symboliserar höst i alla dess färger. Brädorna var med ända ut till stranden då vi insåg att det inta alls var något surf väder, det blåste för mycket och att ge sig ut på vågorna skulle vara dumdristigt och vi skulle inte ens komma förbi den första utan att ha hamnat på andra sidan stranden, men vi var lika glada ändå.
Idag var även första dagen vi har suttit ute och ätit middag, då det blivit lite svalare nu och de flesta myggen har försvunnit sedan spenderades resten av kvällen med amerikansk fotboll, vilket alla kollar på här. Det var min värdsysters skola som spelade, college matcherna sänds på tv och är större och har mer publik än de svenska allsvenskans matcher. Men nu ska jag allt ta och slumra lite och så får vi se vad morgondagen har att bjuda på.

RSS 2.0