28 mars 2012

Idag var det en stor dag eller iallafall för mig! Vi hade en match borta mot South Fork, våra största rivaler... Tävlar i allt om att vinna och hatar varandras skolor. Välkommen till det Amerikanska High School livet. Inte nog att vi har vanliga matcher mot varandra har vi istället ett Martinbowl vilet är mitt County/ kommun största skolor tävlar mot varandra. Det är galet, jag kan inget mer än at älska high school livet. Men tillbaka till idag, vi åkte ut på landet för att ta oss till skolan och såklart är vi nervösa, vi har aldrig mött dem innan och vi vet att Okechobee vi van över soppade banan med dem. Men vi gick in med inställningen att vi ska göra det bästa men ändå ha roligt. Matchen slutade 44-0 till oss, och jag har nu två olika positioner som jag ska spela på och mina cbenhinnor klarade igeom matchen dock är det isning som stå på schemat varje kväll nu, inget jag ser fram emot.  Men i morgon blir det stenhård träning för mig med en av coacherna och nu ska jag sova och ladda inför i morgon!
God natt Sverige!

fem ♥ med Florida

♥ Värmen, tydligen är det vinter och kallt när det är 23° grader ute och solen skiner. Det är verkligen vad jag kallar paradis!
♥ Människorna, du kan inte går in i en matbutik utan minst 5 personen som du ej känner hälsar eller frågar hur allt är med dig! Många tycker det är ytligt men jag tycker det är trevligt!
♥ Skolan, hur alla älskar sin skola och verkligen är stola över den. Absolut finns det många som hatar den precis som i Sverige men färgerna guld och blå kommer alltid hos dem.
♥ Stranden ligger inte långt här ifrån och om man har en ledig dag och inte vet vad man ska hitta på är det bara att gå till stranden, det är hetl underbart!
♥ All exotisk frukt som växer ute i trädgården. Stjärnfrukten har precis tagit slut och nu väntar vi på mango och utanför mitt fönster växer det ananas och bananer , hur annorlunda är inte det mot sverige.

Lördag 24 Mars 2012

I torsadags hade vi eller mitt lag jag våran första riktiga match som räknas i Serien, vi skulle skriva histora för skolan, Den allra första Flag Footballs matchen för skolan, på lite småtts skakiga ben och fjärilar som flgfritt i våra magar gick vi och vann matchet på en interception. Och i går kväll hämtade Abbie upp mig för att möta upp Marissa och Kaitlynn för att gå och kolla på The Hunger Games, inte för att jag är något stort fan av dessa lags böcker eller ens har förstått vad böckerna ha handlat om innan som alla här i USA sedan jag landadae första dagen har pratat om. Men kände att jag måste se filme en chanse en fredagkväll i mitten av Mars och jag måste meddela att filmen var riktigt bra och jag känner att en sväng till mallet för att införskaffa mig böckerna är nu ett måste. Jag måste få reda på vad som händer i nästa film och vänta är inget att tänka på. Men nu ska jag ge mig ut i solen eller försöka ta mig ner till mallet!
Nu får ha det så underbart i det våriga Sverige! :)

En söndag i mitten av Mars i mitt egna lilla paradis!

Nu ligger jag ner bäddad i min sköna säng som är så mycket mer skön idag än vad den brukar göra, skulle nog kunna bero på att jag är helt utslagen och jag känner att jag kan somna vilken sekund som helst!

Gårdagen spenderades med min syssling med familj en en brylling som är på besök här i Florida. Vi åt en härligt lunch och spenderade eftermiddagen åt lite små affärer och slutade med småprat och Svensson, Svensson tittande. Idag har det var en sådan där perfekt dag trotts att det är söndag. Dagen började med Walander tittade och en underbar frukost. Nu har jag ändå kolalt på så mycket svensk film att jag klarar mig tills jag kommer hem till Sverige igen.Efter frukosten åkte vi ner till mitt favorit mall med alla mina favorit affärer men ändå kom jag tomhänt ut därifrån när vi var på väg till stranden. Hur perfekt är inte det, fört en shopping runda för att sedan bege sig till beachen, mina två favorit saker under en dag. Jag säger som min kära mamma alltid brukar säga, det är bättre att slå två flugor i en smäll och det var precis det vi gjorde idag. På stranden plaskade jag mest i vattnet eller rättare sagt låg ute på surfing brädan och försökte fånga vågor. Dock var det för rough, vilket jag inte kan komma på ett bra ord på svensk som beskriver det som jag vill. Men med tio liter saltvatten svalda och halva stranden med mig hem som nu ligger utspritt på golvet mellan mitt rum och badrummet känner jag att det är precis såhär en söndag ska spenderas precis innan skolan börjar efter ett Spring break.mars 17

Efter en underbar dag på stranden igår så har jag nu fått en brunbrända kindben och härligt sommarbruna ben. Denna dag börjar med några timmar i solen och nu står väskan packad och snart kommer min syssling och brylling för att hämta upp mig och vi ska ut och hitta på lite hyss! Så jag bosätter min under natten nere i Junpiter.
Men nu kommer de vilken minut som helst så ska fixa det sista!
Puss och Kram!

Beach day!

Nu sitter jag här och äter frukost! Om sisådär 25 min ska jag lämna huset för en dag på standen, bikinin sitter på och jag är insmörjd i solkräm och fruktsalladenoch tidningar är ner packade. Jag känner verkligen att att Florida och spring break hör ihop. Detta kommer bli en bra dag!

Use your smile to change the world, don't let the world to change your smile

I morse vaknade jag efter att ha fått sovit ut lite, oh vad jag älskar att få ha känslan av att jag kan sova hur länge jag vill, även om jag inte utan att jag utnyttjar det. Precis som jag alltid brukar säga till mamma när jag vill att hon ska väcka mig ett antal gånger en halvtimme innan jag egentligen ska gå upp, "jag vill känna att jag kan få sova lite, innan jag ska upp". Låter egentligen hur knäppt som helst men det ör ganska vanligt andra använder bara andra ord för exakt samma sak, snooza. Efter att jag fick sova ut bestämde jag mig för att hoppa i kläderna och ta cykeln till stormarknaden för att inhandla mumsigheter som man kan behöva när jag har lata lov dagar, för sedan ta mig vidare till fruktmarknade, där jag införskaffade mig ett helt årsförbrukning av färsk frukt till ett nästa kriminellt billigt pris. Efter mina 9 kilometer på cykel kom jag hem, och var helt utslagen av värmen och vad jag inte tänkte på var att en flaska vatten kanske hade varit bra att ta med sig! Med en stor skål fruktsallad gick jag ut i solen för att njuta av att bara vara ledig!

I morgon ser det ut som att en dag på stranden väntas så nu ska jag sova och se till att ha extra krafter för stranden!


Första flagfootball´s matchen, avslutades med buller och bång!

I onsdags hade vi våran första riktiga flagfootball's match, en tournament, två matcher skulle spelat. Efter ha haft en veckans träning och helt gäng oerfarna fotbollsspelare gick vi in med målinställningen, gör det bästa ni kan men glöm inte bort att ha roligt, för det är det viktigaste! Med den inställningen kom vi långt, vi vann första matchen med 27-0 en stor vinst och med leende på våra läppar, vi vann en match av två mot ett lag som är precis som oss, nystartade, en bra början men med misstag och minnesförluster utan på planen var det bara att ta nya tag mot vår andra match, de som har haft ett lag i 8 år. Men våra tränare varnade oss, "dem här tjejerna vet vad dem gör så räkna inte med en vinst, men glöm inte att gör det bästa ni kan och glöm inte bort att ha roligt!" Vi kämpade och kämpade, men mycket hopp och ett mål i siktet gick hem med två segrar. Den dagen kunde inte ha slutat bättre efter att ha haft en storm och nederbörd i massor, vi var böta, kalla och överlyckliga över våra insatser och vinster plus att veta att vi bara har en dag kvar innan spring break.

Ruth är överlycklig efter våra matcher och visar sin lycka i bilen hem!

It is not happy people who are thankful, it is the thankful people who are happy

Dagens detalj, en liten fläta med en snäcka i håret! Så Floirda!

Dagens Florida-problem, solbränd näsa och farmer tan!

Efter fyra veckors fullspäckat schema har jag äntligen en lugnt lördags kväll! Under dessa veckor har jag träffa människor som står mig nära, varit på en amerikans faire, ätit friterade oreo´s, det låter hur äckligt som helst jag vet men om man är världens mest matrikaste land måste man testa allt man kommer över. Jag har varit och hejat på min skolas basketlag för sista gången. Jag har haft en hel veckas try out, stukat ett finger, stått vid atletics office för andra gången i mitt liv och granskat listan för att hitta "Alicia Larsson", och där fanns det, jag hoppade runt av lycka och gick med det största leendet hela dagen men då insåg jag inte rikigt vad jag hade gett mig in på, nu har jag helt plötsligt blivit en flagfootball splare, vilket är amerikansk fotboll för tjejer, galet! Lilla jag ska spela amerikansk fotboll, nästan som rugby, hur kunde det gick till har jag ingen aningn om men jag är mer taggad än vad jag någosing har varit och jag har redan fått min egna hejarklack, jag undrar bara hur detta ska sluta. Jag har fångat vågor med surfingbrädan och införskaffat mig en så fin kallad "farmer tan" efter alla mina träningar och idag gjorde jag något väldigt Amerikanskt som man ofta ser i High School filmer, Car Wash, i 35° graders värme, dock var det inte precis som på film men nästan, och förbättrat min farmer tan något enormt. Och jag är nu mer känd som Sweden än vad jag var innan, många tor nämligen att detta är mitt namn och inser inte att jag egentligen heter Alicia.
Jag lever livet till fullo och kan inte få nog!
Puss och Kram
Alicia
RSS 2.0